Home Kalender Uitslagen Foto's Historiek Biografie Sponsors Gastenboek Links Contact

 

Biografie Arne Casier

Hallo iedereen,

Bij deze wil ik mij aan jullie voorstellen.

Ik ben Arne Casier, zoon van Filip Casier en broer van Robbe.

Geboren in Roeselare op 23 november 1991, en ben woonachtig in Hooglede.

Ik doorliep mijn studies aan het VTI te Roeselare, en studeerde er af als elektricien.

Mijn hobby's zijn wielrennen, wielrennen en .... wielrennen. ( ook voor de rallysport heb ik een boontje )

Ik ben al enkele jaren samen met mijn liefje Jully.

 

VOETBAL:

Op 6-jarige leeftijd begon ik te voetballen bij de duiveltjes van FC Eendracht Hooglede. Ik speelde er tot en met de Knapen. Van mijn "pa" erfde ik echter de wielermicrobe ( hij koerste van 1980 tot en met 1987 )

 

ASPIRANTEN:

Op 27 juni 2004 betwiste ik, bij DELSOL, mijn 1ste wedstrijd in Sint Pieters Brugge bij de aspiranten -13jaar. Het werd echter geen succes, ik werd er 43ste op 46 deelnemers. Meer dan aanklampen en afzien was er toen niet bij.

In 2005, ook bij DELSOL, bij de aspiranten -14jaar kon ik in Oostende mijn eerste top-10 plaats veroveren, ik keerde huiswaarts met een 8ste plaats. Maar voor de rest van het seizoen was het vooral proberen de volle afstand rond te maken.

 

NIEUWELINGEN: 

In 2006 bij CT WERVIK en als 1ste jaars nieuweling zette ik een klein stapje voorwaarts, ik behaalde er 6 maal een top-10 plaats. Vooral onze trainer-ploegleider Wim Louage had hier een groot aandeel in.

In 2007 terug bij CT WERVIK als 2de jaars nieuweling behaalde ik op 21 juli, de Nationale Feestdag, in Heestert mijn eerste overwinning. In Rollegem-Kapelle kwam er zelfs nog een tweede overwinning bij. Het seizoen werd afgesloten met 25 top-10 plaatsen.

 

JUNIORES: 

In 2008 kon ik als 1ste jaars junior aan de slag bij BC BALEN, een van de grootste teams in Belgie. Ik behaalde er 13 top-10 plaatsen waarvan 3 maal een 2de plaats.

In 2009, weer bij BC BALEN en als 2de jaars junior behaalde ik niet minder dan 33 top-10 plaatsen. Hierbij maakte ik 4 maal een afspraak met het bloemenmeisje. Ik zegevierde in Koekelare, Nechin (Henegouwen), Vladslo en Wingene. Verder behaalde ik nog 9 maal een 2de plaats en werd 4 maal 3de. Ik ben vooral fier op mijn 3de plaats, en de bronzen plak, in het PK tijdrit in Ruddervoorde na Zico Waytens en Guillaume Van Keirsbulck. In datzelfde Ruddervoorde werd ik 4de in de PK wegwedstrijd en strandde dus net naast het podium. Ook mijn 6de plaats in een druk bezette Testtijdrit in Borlo-Gingelom blijf ik koesteren.

 

BELOFTEN (U23): 2010  -  2011  -  2012  -  2013

ELITES Zonder Contract:  2014 - 2015 - 2016 - 2017 - 2018

In 2010 als 1ste jaars-belofte (U23) sloot ik mij aan bij het FUJI TEST TEAM van manager Bernard Moerman. Het werd een leervol jaar waarin ik toch 9 maal een top-10 plaats kon versieren. Ik kon er ook veel grote wedstrijden betwisten waarbij enkele rittenwedstrijden. Ook enkele Franse (ritten)wedstrijden stonden voor het eerst in mijn programma.

 

In 2011, bij GEOX-FUJI TEST TEAM, en als 2de jaars belofte (U23) kreeg ik weer het vertrouwen van manager Bernard Moerman. Ik had gehoopt om enkele top-10 plaatsen te rijden in de grotere wedstrijden, maar ik moest wachten tot in de Gooikse-Pijl om dit doel te realiseren. Ik was verdeeld tevreden over mijn seizoen omdat ik weet dat ik beter kan. Dit jaar werd ook mijn "Supportersclub" opgericht door enkele van mijn vurigste supporters, en behaalde ik aan het VTI Roeselare mijn Diploma als elektricien 

 

In 2012, bij Jakroo-Fuji Test Team, als 3de jaars belofte (U23), begon ik sterk in de Zuidkempense Pijl met een 15de plaats en een 3de plaats in het E3-criterium te Harelbeke. Dan liep het wat bergaf met de resultaten, niet slecht maar ook niet goed. Pas toen ik de raad meekreeg om anders te gaan trainen, liep het beter, ....... veel beter zelfs. Ik behaalde weer ereplaatsen, wel niet in de grote wedstrijden, maar ik kon weer meestrijden en de koers helpen bepalen.  In Gits op 11 september behaalde ik zelfs mijn eerste overwinning als Belofte. De laatste 2 maanden van het seizoen behaalde ik nog een 10-tal Top 10 plaatsen. Al bij al redde dit nog mijn seizoen en kon ik rustig de winterstop ingaan.

 

In 2013 bij het Morgan Blue CT, hoopte ik onder de vleugels van ploegleider Thierry De Groote mij verder te ontwikkelen en mijn (prof)droom kracht bij te zetten, maar door omstandigheden werd dit een nare droom. Ik heb er wel een paar nieuwe toffe vrienden, collega renners, bij leren kennen. Mede door een aanrijding op training, waarbij ik 6 weken buiten strijd gesteld werd en door een communicatiestoornis, werd ik gedoemd om de rest van het seizoen in het kermiscircuit te duiken. Zoals jullie zien, ... een jaar om vlug de bladzijde om te slaan en met volle moed uit te zien naar het volgende seizoen.

 

In 2014, als Eliterenner z/c bij het Koreaanse Continentale " KORAIL CYCLING TEAM " waren de verwachtingen hoog gespannen. Het werd echter weer een jaar met teveel Ups and Downs. Het hoogtepunt was mijn reis naar Zuid Korea met mijn deelname aan de Ronde van Korea. Nadat ik in de 1ste rit een mooie 17de plaats behaalde, sloeg het noodlot toe in de 2de rit. Ik werd er uitgesloten (te laat binnen) nadat ik in de nacht ervoor ziek werd.
Ook het lange wachten op mijn fiets en outfit was geen pluspunt voor de moraal. Pas op 21 mei, in Handzame, kon ik voor het eerst in de kleuren van mijn club rijden. Mijn fiets daarintegen was pas klaar voor mijn afreis naar Zuid Korea. Op 13 september in Torhout moest ik hem al terug afstaan wegens een kapotte rollager en kon ik de rest van het seizoen afwerken op mijn overjaarse Ridley. In al mijn miserie kon ik mij wel best optrekken aan enkele mooie resultaten die ik behaalde bij de Elite renners, met een 7de plaats in Westrozebeke en een 16de plaats in Roeselare en Dentergem. Ook mijn 9de plaats bij de Elites zc in Anzegem op 251 deelnemers kon ik best smaken. Super was het niet, maar ik moet mij optrekken aan de hoopgevende dingen die 2014 voor mij in petto hadden.

 

In 2015, zoek ik het iets dichter bij huis. Ik vond onderdak bij het Waals Brabantse "Team Ottignies Perwez" alwaar ik mijn ex-sportdirecteur Andre Soetaers, van bij het Fuji-Team, terug tegenkom. Ik hoop vooral een regelmatig seizoen te kunnen draaien met hier en daar een uitschieter in een grote wedstrijd. ....... duim met mij !!!!!                                        Mijn verwachtingen werden niet helemaal ingelost, ik durf zelfs stellen dat ik ietwat ontgoocheld was over mijn seizoen die gekenmerkt werd door heel veel tegenslag, zowel lichamelijk als met mijn materiaal. Ik was blij dat het seizoen eindigde in mijn eigen Hooglede, maar had liever een glansprestatie neergezet voor mijn aanwezige supporters.

 

In 2016, ga ik mijn geluk beproeven (samen met mijn broer Robbe) bij wielerploeg CT TOMACC uit Poperinge. Een jaar waar ik mijn ambities wat terugschroef en mijn focus ga richten op regionale wedstrijden. Deze beslissing komt er deels door mijn tewerkstelling als arbeider bij de firma Sadef en deels door mijn opgedane ervaringen in de vorige seizoenen. Toch probeer ik er het beste van te maken en me in te zetten bij iedere wedstrijd waaraan ik zal deelnemen. ....... je weet maar nooit !!? 
Mijn 10 Top-10 plaatsen waren niet goed genoeg in een wisselvallig seizoen. Een 3de plaats in Beselare was daarbij mijn beste resultaat in een toch wat teleurstellend seizoen. Ondertussen weet ik wel waar mijn plaats is in het peloton.

 

In 2017 ga van start bij het ATOM 6 - ALNO Keukens Wakken CT. Mijn ambities zijn wat teruggeschroefd, maar toch wil ik er het beste van maken door vooral regionale wedstrijden te betwisten. We zien wel ........
Met 7 Top-10 plaatsen, vooral behaald in de eerste seizoenshelft, kan ik niet tevreden zijn. Om diverse redenen werd mijn seizoen wat op zijn kop gezet. Mijn 3de plaats in Zwevezele en twee 4de plaatsen in Linter en Ardooie waren mijn beste resultaten. We kijken uit wat 2018 gaat brengen !?

 

In 2018 blijf ik ATOM 6 trouw. Ik zal er nog enkel regionale wedstrijden betwisten. Wat het seizoen gaat brengen is ook voor mij een zoektocht in de duisternis. Ik wil er best wel alles aan doen om er een goed seizoen van te maken, ..... maar als dit voldoende zal zijn, dat gaat de toekomst uitwijzen. Een uitschieter zou altijd welkom wezen in deze moeilijke tijden. 

 

Verder wil ik nog IEDEREEN bedanken die mij hierin steunt.

 

ARNE CASIER


Reeds in de wieg droomde ik van de Roze Trui

Met mijn koersklakje de rallysport uitproberen

Leren shotten op de koer bij nonkel Martin

Het echte spelleke leerde ik bij Eendracht Hooglede

Mijn eerste koersen reed ik onder de DELSOL-vlag

Mijn diploma als Elektricien behaalde ik in het VTI te Roeselare